de-drie-wijzen-uit-het-oosten.reismee.nl

ter nagedachtenis aan de zwarte hond (black panther)

in umdloti (weer zo'n fijne douwe omschrijving hoe we nou naar ons hotel moesten rijden) hadden we een huisje met uitzicht op zee. het was wel ontzettend warm daar. als uitleg kregen we dat als we weggingen alles goed moesten afsluiten ivm apen. jaja natuurlijk.... hahaha we hebben het geweten, ik heb de boel bij elkaar geschreeuw toen er ineens 1tje op ons keukenblok zat. anne stond op dat moment onder de douche en jorieke liep met een handdoek gebukt door de kamer omdat die dacht dat er een vogel zou kunnen zijn. als iemand ons daar had gefilmd had die zich rot gelachen. de dag van aankomst was zaterdag en zijn we naar durban gereden voor mijn nieuwe camera. hmm misschien niet het beste idee vaan de dag. we hebben wel geteld 3 blanken gezien en dat waren we zelf. gelukkig waren we vlakbij de camera winkel beland en konden we ook gelijk weer weg daar. ik wilde zelf nog graag naar een indaas marktje daar, maar... bij nader inzien was dat niet het beste idee.
de volgende dag gingen we weer naar durban, alleen ditmaal voor marine world. op de parkeerplaats die goed beveiligd was waren het toch wel overwegend blanken, wat toch wel een veiliger gevoel gaf. marineworld is een waterpark wat bestaan uit mega grootte aquaria en een wet'n wild park. een waterpretpark met allerlei verschillende glijbanen. we hebben een ontzettend leuke dag gehad. of hiervan de foto's gelukt zijn zien we pas na de vakantie omdat we mijn camera niet meer mee durven te nemen na de eerste dag durban. uiteindelijk bleek dit een veilig park met kluisjes te zijn. maar we hebben met een zo als ik het noemde een throw away camera ( de verkoopster heeft denk ik nog nooit zoiets vreemds gehoord) foto's gemaakt.
vanuit durban vlogen we naar port elizabeth waar een splinternieuwe auto op ons wachtte. helaas van kortte duur. in de middle of nowhere, midden op de snelweg stak namelijk een hond vlak voor onze auto de weg over. er was geen ontkomen aan en helaas raakten we het dier. gelukkig heeft deze geen pijn gehad en was het op slag dood. volgens jo was het een zwarte panter. en qua grootte had dat ook best gekunt. geen idee wat we moesten doen, reden we maar verder naar een dorpje aan de zee. jeffrey's bay. de politie daar, nogal lui vond dat het niet hun district ws en dat we maar 20 km terug moesten rijden voor de aangifte. ze stuurde ons door naar een garage, omdat onze auto een flinke klap had gekregen en de grill en bumber en redelijk los bijhingen. onze gerage man gerard was erg behulpzaam en regelde gelukkig voor ons ook dat de politie hier ook maar even onze aangifte moest regelen. ongeveer 2 uur later gingen we weer op weg met een weer bijna gloednieuwe auto.
dit alles was gisteren. die dag zijn we aangekomen in tsitsikamma. een natuurreservaat aan zee. weer een totaal ander landschap als tot nu toe. waar we een huisje hebben met een nog mooier uitzicht op zee. hier gaan we de komende dagen weer van alles ondernemen.
vanmorgen hebben we ons eerste zelfgemaakte ontbijt gegeten. we waren vergeten boter te kopen dus onze eieren zaten vast in de pan, maar dat gaf allemaal niks.
we zijn ons nu aan het klaarmaken voor de canopy tour die zo gepland staat. lekker zweven door de boomtoppen van dit park. (naja die is inmiddels al geweest en was erg leuk)

maar.... nu staat er over 1,5 uur iets gepland (zie de foto's)

tanja

Ladies, erg spannend allemaal! Lieve groetjes van ons allemaal.

Bob

Wtf, een panter? Nja kun je niks aan doen, maar wel vervelende ervaring... Gelukkig dat alles snel weer geregeld was met de auto.

Oh btw, ''throw away camera'', really?! Hahahaha!

mama

Het zou de drie wijzen uit het oosten ook niet overkomen.Gelukkig zelf niets maar wel de schrik in de benen.Die panter had den jullie mee moeten nemen en vertellen dat het een jachttrofee wa uit Zuid Afrika.
Dames veel plezier en kijk uit voor overstekend wild.
gr mama

janique

zal ik doe konijnen van jullie ook maar overrijden;)

colette

wat een avonturen beleven jullie hoor.... wat zal het dagelijkse leventje hier straks weer saai zijn...