de-drie-wijzen-uit-het-oosten.reismee.nl

weer een druk dagje

vanmorgen vroeg gelijk natuurlijk eerst chris gebeld om de birthday boy te feliciteren.

daarna moesten we alweer snel op pad voor de excursies die deze dag gepland stonden. hiervoor moesten we 50 minuten rijden naar plettenburg bay. een heel mooi strand en een zee die voor het eerst niet zo'n sterke stroming had. het zonnetje brandde volop, dus ideaal weer om een dik wetsuit aan te trekken en een aantal flinke klappen te ontvangen van de golven. we gingen namelijk met een speedboat met een lekkere snelheid over de golven heen en kwamen soms redelijk hard terecht. helaas hadden we een aantal bejaarden bij ons, en gingen we daardoor niet over de 100 km/uur. na een half uurtje werd de boot ergens langs rotsen in de zee stil gelegd. maskers en snorkels op en hup in het water. tussen wel 200 zeehonden die daar wild rondzwommen. wooooowwwwww wat een gezicht. voor mij (sil) was dit het hoogtepunt qua dieren die we hier hebben gezien. de beestjes vonden ons net zo interessant als ons en hingen gewoon onderwater naar ons te kijken. de mega grootte mannetjes gingen onder ons door zwemmen en de jonkies deden maffe kunstjes om onze aandacht te trekken. jorieke en anne hadden na enige tijd de gedachten bij anderen dingen zoals de maaginhoud en de kou van het water.

de andere excusie die voor vandaag geplnd stond was de olifanten rit. we kregen in het park drie emmers vol fruit en andere hapjes voor de olifanten, die we zelf moesten voeren. daarna even aanraken en wat fotootjes maken. en toen begon het echte werk. er stonden 2 olifanten met rijders voor ons klaar. anne werd op de ene olifant geholpen, jorieke en ik op de andere. wow zo'n beest is echt groot. en later bleek dat deze niet eens zo heel groot was in vergelijking tot de andere olifanten. als verrassing voor ons zat ook nog de maaltijd erbij in begrepen. mmmmm nou die smaakte ook nog eens heerlijk. als toetje konden we kiezen uit verschillende allen verrukkelijke taarten. uiteindelijk werd toch de red velvet onze favoriet en owwww die was lekker.

morgenochtend gaan we weer op pad naar onze volgende lokatie in oudshoorn. hier staan nog in de planning: de cango ranch en grotten, en een bezoekje aan de struisvogel boerderijen.

tanja

echt helemaal mooi jullie tussen de zeehonden zien zwemmen! en de olifantentrip natuurlijk ook . nog veel plezier de komende dagen dames.

Chris

Dank je voor je geweldig cadeautje. :) Die filmpjes van de zeehonden zijn trouwens echt mooi geworden. Super cameraatje :). Heel heel veel plezier nog de laatste dagen, het vliegt nu wel heel snel voorbij.